Σχετικά με εμάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
BCH4VET
BCH4VET
είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων που περιγράφονται στο νέο θεματολόγιο δεξιοτήτων της ΕΕ, εστιάζοντας στην ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ιδίως στις ψηφιακές δεξιότητες και την τεχνητή νοημοσύνη. Μέσω καινοτόμων μεθοδολογιών και συλλογικών προσπαθειών, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς με προηγμένες ικανότητες ζωτικής σημασίας για την ευημερία στο σημερινό δυναμικό εργατικό δυναμικό.
Βασικοί Στόχοι
Προσαρμογή της ΕΕΚ στις ανάγκες της αγοράς εργασίας:
Δεσμευόμαστε να εξοπλίσουμε τους φοιτητές ΕΕΚ με ψηφιακές δεξιότητες αιχμής μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων. Το έργο μας ενσωματώνει τεχνικές gamification και εκπαίδευση IoT που υποστηρίζεται από AI, διασφαλίζοντας πρακτική συνάφεια και ενισχύοντας τα μαθησιακά αποτελέσματα ευθυγραμμισμένα με τις εφαρμογές του πραγματικού κόσμου.
Ανάπτυξη Ψηφιακών Ικανοτήτων Εκπαιδευτικών:
Αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο των εκπαιδευτικών, η πρωτοβουλία μας εστιάζει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών. Με τη δημιουργία καινοτόμου περιεχομένου και εργαλείων μαθημάτων, που υποστηρίζονται από εφαρμογές πραγματικού κόσμου, δίνουμε τη δυνατότητα στους δασκάλους να παρέχουν υψηλής ποιότητας ψηφιακή εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.
Υποστήριξη πρωτοβουλιών της ΕΕ για την ψηφιακή εκπαίδευση:
Σε ευθυγράμμιση με την Ατζέντα Δεξιοτήτων της ΕΕ και το Σχέδιο Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση, το έργο μας συμβάλλει στο πλαίσιο του DigCompEdu. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα κενά στις ψηφιακές δεξιότητες που εντόπισε η Eurostat και να βελτιώσουμε τις ευκαιρίες απασχόλησης, ιδιαίτερα για τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες, όπως οι γυναίκες στην πληροφορική.
ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΕΡΓΟΥ
Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρόχους ΕΕΚ, ΜΚΟ και ΜΜΕ, το έργο μας προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα ψηφιακά ικανό εργατικό δυναμικό έτοιμο να διαπρέψει στη σημερινή ψηφιακή οικονομία. Ενισχύοντας την καινοτομία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, στοχεύουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ΕΕΚ σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ενισχύοντας την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και την ανταγωνιστικότητα.
Εστιάζοντας στις ψηφιακές δεξιότητες και την επαγγελματική κατάρτιση AI, επιδιώκουμε:
Βελτίωση της απασχολησιμότητας:
Εξοπλίζοντας τους σπουδαστές ΕΕΚ με ψηφιακές ικανότητες αιχμής, το έργο μας τους προετοιμάζει για τομείς υψηλής ζήτησης όπως η πληροφορική, όπου οι ειδικευμένοι επαγγελματίες είναι σπάνιοι. Αυτή η προσπάθεια όχι μόνο ενισχύει την ατομική απασχολησιμότητα, αλλά ενισχύει επίσης τη συνολική ανταγωνιστικότητα του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.
Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών:
Μέσω της ανάπτυξης καινοτόμου περιεχομένου και εργαλείων μαθημάτων, που υποστηρίζονται από εφαρμογές πραγματικού κόσμου, ενισχύουμε τις ικανότητες των εκπαιδευτικών να παρέχουν αποτελεσματική ψηφιακή εκπαίδευση. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και την προσαρμογή των μεθόδων διδασκαλίας για να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Υποστήριξη πρωτοβουλιών της ΕΕ:
Σε ευθυγράμμιση με την Ατζέντα Δεξιοτήτων της ΕΕ και το Σχέδιο Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση, το έργο μας συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων που εντόπισε η Eurostat. Με την προώθηση της ένταξης και της ισότητας των φύλων στην πληροφορική και σε άλλα ψηφιακά επαγγέλματα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο διαφοροποιημένο και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό που αντανακλά τις αξίες και τις φιλοδοξίες της Ευρώπης.
Προώθηση της Καινοτομίας:
Ενσωματώνοντας την εκπαίδευση στο IoT που υποστηρίζεται από το gamification και την AI στα προγράμματα σπουδών της ΕΕΚ, εισάγουμε καινοτόμες μεθοδολογίες μάθησης που εμπλέκουν τους μαθητές και ενισχύουν τις πρακτικές τους δεξιότητες. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο εμπλουτίζει τις μαθησιακές εμπειρίες αλλά και προετοιμάζει τους μαθητές να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας ταχέως εξελισσόμενης ψηφιακής οικονομίας.